Dames Lacrosse

Lacrosse is een fysiek zeer inspannende sport waarvoor je niet alleen fit moet zijn, maar ook goed met je stick overweg moet kunnen en een geode hand-oog coördinatie nodig hebt.

Bij dameslacrosse bestaat een team in Nederland uit 12 veldspelers: 3 aanvallers, 5 middenvelders, 3 verdedigers en 1 goalie. Daarnaast mag er onbeperkt gewisseld worden tijdens het spel.
De regels en het spel zijn compleet verschillend van herenlacrosse. In tegenstelling tot de heren- is dameslacrosse een non-contact sport. Dameslacrosse wordt veelal vergeleken met hockey, maar waar bij hockey de bal over de grond gaat, gaat deze bij lacrosse door de lucht.
Het doel van het spel is om met de lacrossestick een bal in het doel van de tegenpartij te gooien. Met de stick, bestaande uit een aluminium stick (‘shaft’), een ‘head'(plastic rand om het netje) en het netje zelf, mag worden gegooid, gevangen, gerend en de bal van de grond worden geschept. Daarnaast wordt de stick in de verdediging gebruikt om de bal tegen te houden of om de tegenpartij te ‘checken’. Checken gebeurt door met de stick te slaan op de head van de tegenstander met de bal.

Voor meer informatie zie www.nederlandlacrosse.nl