First Ladies 23 3 Wageningen
06/03/2016 - 13:00
Rotterdam

Bekijk foto’s van deze wedstrijd hier

De First Ladies van Den Haag gingen afgelopen zondag door waar ze voor de winterstop mee waren geëindigd. Wageningen Warriors, een nieuwe club in de eerste divisie, werd met overmacht verslagen.

Het relatief jonge team van de Warriors is dit seizoen nieuw in de eerste divisie. En het spelen tegen een compleet nieuw team is altijd even aftasten. Vooral voor de nieuwe goalie van de First Ladies, Britt van Binsbergen, die Anouk Schaapsveld (tijdens de winterstop na 3,5 seizoen gestopt) aflost in goal. Echter van zichtbare zenuwen was geen sprake, met mooie reddingen en prachtige clears (de bal na een redding weer in het spel brengen), hoefde ze in totaal maar drie keer te vissen.

Gevarieerd
Na 1 minuut spelen stond er, door doelpunten van Merel van der Most en Dieke Spitzen, al 2-0 op het scorebord. De First Ladies bleven de volgende minuten scoren en maakte het de verdediging van de Warriors lastig door gevarieerd spel en een goede re-defend (het meteen verdedigen nadat de bal verloren is). Pas na 18 minuten konden de Warriors wat terugdoen en lieten hun eerste doelpunt van de dag noteren 11-1.

Ondertal
Tot drie keer toe moesten de First Ladies een tijdje met een man minder op het veld staan. De eerste keer moest captain Nicole Kleven moest met een kleine blessure naar de kant, alleen waren geen wisselspelers voor deze wedstrijd, waardoor de Warriors hun overtal situatie twee keer konden omzetten in doelpunten. De twee andere ondertal situaties werden veroorzaakt door het veroorzaken van overtredingen waarbij de spelers in kwestie geel kregen (dit betekent dat de speler voor 2 minuten van het veld moet). De verdediging van de First Ladies had echter alles onder controle, dit soort ondertal situaties was uitgebreid op geoefend in de winterstop. Er werd ook niet meer gescoord door de Warriors. De stand bij rust was 15-3.

Eindstand
Echt spannend werd het niet meer in de tweede helft, de Warriors kwamen niet meer aan scoren toe, de First Ladies wel. De Haagse dames scoorden nog 8 keer waardoor de wedstrijd met 23-3 in het voordeel van de First Ladies werd afgesloten. Tegen alle teams in is nu één keer gespeeld. Nog 6 return wedstrijden en dan weten we welke vier teams er gaan strijden voor de landstitel in het play-offs weekend van 11-12 juni 2016.

Tweede
Den Haag 2, dat uitkomt in de derde divisie, speelde vorige week een inhaalwedstrijd tegen Nijmegen 2 op eigen veld. Een zeer spannende wedstrijd waarbij het uiteindelijk aankwam op het spelen van een golden goal. Ondanks de vermoeidheid bij de spelers, werd het golden goal gescoord door Den Haag 2 en werd ook hun eerste wedstrijd na de winterstop omgezet in een overwinning.