Heren Lacrosse

Lacrosse is een fysiek zeer inspannende sport waarvoor je niet alleen fit moet zijn, maar ook goed met je stick overweg moet kunnen en een geode hand-oog coördinatie nodig hebt.

Lacrosse is de snelste sport op twee benen. Heren lacrosse is daarbij een contactsport. Een team mag tot 23 man groot zijn waarbij er 10 in het veld staan: 3 aanvallers, 3 middenvelders, 3 verdedigers en 1 goalie. De bal wordt overgegooid door de lucht en men probeert deze van elkaar te veroveren door de tegenstander te dwingen tot fouten, het uitdelen van bodychecks of het checken (slaan) op de stick. Het tempo blijft hoog doordat men constant mag wisselen. Dit zolang er 10 man op het veld blijven staan. Een groot verschil met vele andere sporten is dat lacrosse wordt gespeeld in 4 kwarten van 20 minuten, en na elke goal het spel hervat wordt middels een face-off. Gedurende de face-off strijden 2 spelers, 1 van elke team, in het midden om de bal en mag de rest zich er niet mee bemoeien totdat de bal loskomt van de 2 spelers.
Het doel is om te scoren door de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Dit door middel van het gooien van de bal met de stick. In tegenstelling tot de vrouwen mogen de mannen de bal ook in de goal schoppen.

Een filmpje uit de Nederlandse competitie

 

Voor meer informatie zie www.nederlandlacrosse.nl