Amsterdam Lions vs. First Ladies

NIPT VERLIES FIRST LADIES NA EXTRA TIJD

Zondag speelde First Ladies, het eerste team  van Den Haag Lacrosse, in Delft tegen de Amsterdam Lions. Na een bijzonder spannende eerste divisiewedstrijd waarin hard werd gevochten, verloren de Haagse dames na extra tijd met 8-9.

De Lions begonnen de wedstrijd ijzersterk. Binnen tien minuten stond het al 3-0 in het voordeel voor de Amsterdamse vrouwen. De Haagse ploeg probeerde door middel van een time-out hun eigen spel op te krikken. “Er werd gekeken naar ons eigen spel in plaats van dat we zelf de wedstrijd spelen,” zei de ervaren speelster Dieke Spitzen tijdens de time-out. Daarna ging het aanzienlijk beter met de First Ladies, zoals Stephanie Schouten liet zien die de eerste goal scoorde uit een fast break. Ruststand 5-3 voor de Amsterdam Lions.

Gele kaart
Na de rust begonnen de First Ladies eindelijk hun eigen spel te spelen. In vijftien minuten scoorde de Haagse lacrossedames maar liefst vijf keer. Aanvaller Eefje van der Linden was goed voor drie doelpunten. Amsterdam Lions scoorde in de tweede helft ook drie keer waardoor de eindstand 8-8 was in de reguliere tijd. Bij Lacrosse bestaat er geen gelijkspel dus kregen beide teams nog twee keer drie minuten te tijd om te scoren. Dat was geen makkelijke taak aangezien de First Ladies in de laatste halve minuut van de reguliere tijd nog een gele kaart kregen voor een gevaarlijke actie. Zij moesten dus nog anderhalve minuut in de extra tijd met een vrouw minder spelen. De eerste drie minuten gingen zonder een goal voorbij, maar toen was het balbezit bij de First Ladies. In de laatste drie minuten wist Lions toch een keer te scoren en de bal tot het einde van de wedstrijd vast te houden; eindstand 9-8 voor de Amsterdam Lions.

Trots
Captain Evie van Duijn was ondanks het verlies trots op haar team. “We hebben laten zien dat we terug kunnen vechten en dat vooral ons transitiespel erg sterk is. Dit is een wedstrijd waarop we kunnen bouwen. Iedereen stond in de tweede helft weer op scherp.” De dames kijken uit naar hun één na laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen de Keizerstad Kannibalz op 17 mei 13:00 in Amsterdam.

Foto & film credits gaan naar Britt van Binsbergen.