Den Haag lacrosse

In Den Haag wordt al geruime tijd door een enthousiaste groep dames en heren twee keer per week op hoog niveau getraind. Uit zowel het dames- als het herenteam zijn er spelers uitgekomen voor het Nederlands team en zij hebben deelgenomen aan het EK en het WK Lacrosse.

De drie herenteams en het damesteam zijn internationaal georiënteerd met leden uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Japan, Verenigde Staten en Canada. Beide teams zouden graag nieuwe mensen met ‘The fastest sport on two feet’ kennis laten maken. Dedames zijn hard bezig om hoog te eindigen in de competitie.

Den Haag Lacrosse is een lacrosse vereniging die in 2005 is opgericht door Kristian Gotsch en Roy van der Smitte. Het begon met een herenteam (genaamd the Knights) maar al snel werd er een damesteam (First Ladies) begonnen door Anne Adida. In 2007 werd een tweede lacrosse vereniging opgericht in Den Haag en in 2009 besloten de twee clubs samen te gaan. Niet veel later ging Den Haag Lacrosse een samenwerkingsverband aan met sportvereniging V.U.C.

Al in 2006 starten Den Haag lacrosse met het beachlacrosse toernooi dat jaarlijks wordt gehouden in Kijkduin. Jarenlang georganiseerd door onder andere Sander Palfenier, is dit toernooi nog altijd ieder jaar een groot succes met nationale en veel internationale deelnemers.

Al vanaf de start van een Nederlands lacrosse team zijn er spelers vanuit Den Haag lacrosse betrokken bij het spelen op internationaal niveau. Op het eerste WK (2008 Lathi, Finland) waar de Nederlandse dames aan meededen, kwamen er 3 Haagse dames uit voor Nederland (Jessica Stokhof, Joske van de Pijpekamp, Marloes Verstegen). Het jaar erna konden zij gelijk deelnemen aan het WK in Praag en toen sloot ook goalie Polly Graser aan vanuit Den Haag lacrosse. In 2011 was het WK voor dames onder de 19 in Hannover en hier was Jessica Stokhof de assistant Coach en Marloes Verstegen de fysiotherapeut.

In 2012 was er wederom een delegatie vanuit Den Haag die zich bezig hield met het EK, deze keer in Amsterdam. Dieke Spitzen, Jessica Stokhof en Marloes Verstegen gingen als speler mee. Joske van de Pijpekamp als Assistant Coach en Marian Buchly als Teammanager. Ook Monique Schoeman en Anne Koelewijn speelden mee in dit Nederlands team en zij sloten later aan bij Den Haag lacrosse. In 2013 vertegenwoordigden Dieke Spitzen en Anne Koelewijn Den Haag op het WK in Oshawa, Canada.

In februari 2012 begon Den Haag Lacrosse als eerste club in Nederland met jeugdlacrosse. Momenteel bestaat de club uit een herenteam, twee damesteams en een jeugdteam.

In 2013-2014 startte het tweede damesteam, in een combinatie team met Leicrosse (Leiden), en speelde in de Tweede Divisie. Het seizoen erna (2014-2015) kwam er een volledig eigen tweede team genaamd The Dames.

Den Haag Lacrosse is nog steeds groeiende en altijd op zoek naar nieuwe spelers. Heb je interesse om bij een van onze teams te spelen? Wij bieden lacrosse aan voor elke leeftijd vanaf 11 jaar! De eerste vier trainingen kun je altijd gratis meedoen en wij zorgen voor de benodigdheden om te spelen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met info@denhaaglacrosse.nl