Lacrosse

Kom een keer meetrainen!

Dat is de beste manier om met lacrosse kennis te maken. Wij blijven altijd op zoek naar nieuwe leden dus vinden het leuk wanneer je komt meetrainen. Stuur een mail naar info@denhaaglacrosse.nl voor meer informatie. Zorg dat je een bitje meeneemt en de rest van de gear kan je lenen van de club. De eerste trainingen zijn helemaal gratis, dus kom het eens proberen!

De teams trainen op maandag en woensdag van 20.00-22.00 uur bij voetbalvereniging VUC aan het Kleine Loo 1 in Den Haag. Op maandag wordt er vaak getraind op kunstgras en op woensdag op gras.
Het jeugdteam traint op maandag van 19.00-20.00 uur. Alle teams doen mee aan wedstrijden op nationaal niveau. Het eerste dames team speelt in de eerste divisie en het tweede dames team speelt in de tweede divisie en de heren spelen seizoen 2015/2016 in de derde divisie. De wedstrijden zijn ongeveer een keer in de twee weken. Er is een winterstop van december tot en met eind februari. Het jeugdteam doet mee aan toernooien i.p.v. wedstrijden.

 

ENGLISH? Yes no problem!

We play Monday and Wednesdays from 20:00-22:00 at soccerclub VUC at Het Kleine Loo 1 in the Hague. Just bring a mouthguard and we can borrow you all the other gear you need. The first few practices are free, so come and try it for yourself!

Anyone who is interested in playing (or coaching) lacrosse please contact us at info@denhaaglacrosse.nl

 

LACROSSE…?!?

Iets waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben, maar het behoord tot een van de nieuwste sporten in Nederland. Lacrosse is van oorsprong een Amerikaanse sport, die sinds de komst 10 jaar geleden, nu in al 12 grote steden in Nederland gespeeld wordt. De sport vind zijn oorsprong bij de Indianen die door het combineren van kracht, snelheid en samenwerking hun oorlogstactieken oefenden. Door middel van een stick met een netje eraan, proberen de spelers al gooiende de bal in het goal van de tegenstander te krijgen. Het is een snelle sport die zich het best laat vergelijken met “lucht”hockey, maar ook aspecten heeft van basketbal, rugby en ijshockey.

Lacrosse is een teamsport die wordt gespeeld met 10 spelers per team (mannen lacrosse), 12 spelers (vrouwen lacrosse) of 6 spelers (box lacrosse). Elke speler draagt een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt. De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te schieten, waarbij 1 doelpunt 1 scorepunt oplevert. De lacrossebal is een harde rubberen bal met een gewicht tussen de 142 en 149 gram, en is in grootte vergelijkbaar met een tennisbal.

In tegenstelling tot de heren- is dameslacrosse een non-contact sport. Dameslacrosse wordt veelal vergeleken met hockey, maar waar bij hockey de bal over de grond gaat, gaat deze bij lacrosse door de lucht.

Het doel van het spel is om met de lacrossestick een bal in het doel van de tegenpartij te gooien. Met de stick, bestaande uit een aluminium stick (‘shaft’), een ‘head'(plastic rand om het netje) en het netje zelf, mag worden gegooid, gevangen, gerend en de bal van de grond worden geschept. Daarnaast wordt de stick in de verdediging gebruikt om de bal tegen te houden of om de tegenpartij te ‘checken’. Checken gebeurt door met de stick te slaan op de head van de tegenstander met de bal.